Az óra története

Oldalamon olvashattok az időmérés feltalálásáról, az időmérő eszközök fejlődéséről és sok érdekességről ezzel kapcsolatban.

Friss topikok

  • a100penz: Jó kis oldal. Nekem is van blogom ami régi dolgokkal foglalkozik, csak épp történelem és legendá... (2010.05.01. 20:30) Az időmérés célja

Ajánlott oldalak

2009.10.27. 23:20 hondani

Az időmérés célja

Az emberi civilizáció fejlődése során egyre fontosabbá vált az idő mérése. Gondoljunk csak bele, a fejlett ókori birodalmak sikerének titka visszavezethető a modern földművelésre, ami időmérés nélkül csak a véletlenen múlna. Gondoljunk csak bele, Egyiptom esetén a Nílus áradásától függött egy birodalom sorsa. Amennyiben nem számoltak az áradások idejével, melyet a csillagok, és a nap állásából voltak képesek megállapítan, egy év termése mehetett kárba. Az idő mérésének szerepe az emberek midnennapjaiban csak később jelent meg.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://azoratortenete.blog.hu/api/trackback/id/tr261480334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a100penz 2010.05.01. 20:30:27

Jó kis oldal.

Nekem is van blogom ami régi dolgokkal foglalkozik, csak épp történelem és legendák.

mondak.blog.hu
süti beállítások módosítása